lördag 20 april 2013

Torpedo Göteborg - Nu jävlar


Torpedo Göteborg - Nu jävlar
[CD Kjell hell]

Det är inte varje dag som man håller en skiva i handen med ett band som figurerar under nästan ett decennium under 2000-talet, utan att släppa några låtar offentligt, endast prestera ett 20-tal gigs och som dessutom hunnit lägga av - men som nu fått möjligheten att ge ut en fullängdare. Och som dessutom är bra!

När Torpedo Göteborg startades så var målet att bandet skulle låta som de göteborgsband som härjade kring första punkvågen - och sannerligen lyckades man med det. Det låter så väl tidig punk som Göteborg över hela skivan. Det är skitig punkrock, dialekten i fokus och arbetsklassfeeling. Schablonbilden av Göteborg helt enkelt. Lägg där till skivans layout som innehåller en spårvagn, en cementblandare, en lyftkran och en murare. Jöttebojj.

Det jag gillar speciellt är deras texter som, trots deras korthet, ändå lyckas att förmedla en tydlig arbetsklassilska i form av raka, slagkraftiga dängor som aldrig hamnar snett. Jag tycker att textraden "Ditt förbannade fack säger till dig att det är fräckt att jobba hårt" rätt bra förklarar vad det handlar om. 

Ja, det finns kanske inte så mycket mer att säga. Gillar du första vågen-punk med tydlig göteborgsk arbetarklasskänsla - ja då är Torpedo Göteborg bandet för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar