fredag 12 april 2013

The baboon show - Peoples Republic of the Baboon Show


The Baboon show – Peoples republic of the Baboon Show - formerly known as Sweden
[LP Kidnap Music / CD National]

Jag vet inte hur det gick till, men plötsligt var The Baboon show bara där i mina högtalare. Ingen hade bjudit in dem. Ingen hade berättat om deras existens. Ingen hade ens hunnit baktala dem. Men plötsligt så var de bara där. Och de vägrade ge sig av.

Jag måste säga att jag formligen älskar deras senaste alster Peoples republic of the Baboon Show. Musikens intensivitet i kombination med sångerskan frenesi gör att skivan känns som en redig käftsmäll. Att dessutom albumets titel och skivans estetik bevittnar om en skön relation till socialrealismen gör i alla fall inte mig ledsen, snarare tvärtom.

Bandet själva vill gärna tala om den nya plattan som en utveckling på Punkrock harbour – att man nu inte räds att blanda in exempelvis gospel. Och visst, de har blandat in gospel. Och ja, det är ju oväntat. Men sedan är det inte så mycket mer nyheter. Det är generellt sett punkrock i högt tempo. Men varför klaga och varför diskutera utveckling? Detta är ju skitbra!

Det enda som stör mig lite är att förra plattans This is how your story ends och You got a problem without knowing it nog fortfarande är bandets två starkaste låtar, även om It wasn’t me och Eiffel tower från detta alster ligger strax bakom och lurar.

Avslutningsvis så måste jag säga att jag knappt kan bärga mig från att se dem live.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar