fredag 12 april 2013

Dåtid och framtid


1998 började jag skriva mitt eget fanzine, Fishzine. Det kom ut i fyra pappersnummer, men var kontinuerligt uppdaterat på Internet t.o.m. 2008.

Parallellt med tidningen började jag sälja andra bands plattor. Självklart blev det mer och mer intressant att släppa en skiva under eget bolag. Sagt och gjort: Heldback var bandet och skivbolagets namn blev Second class kids.

Second class kids fortsätta att släppa plattor. Under åren gav jag ut även Man at arms, Näsblod, Lastkaj 14, Break me, Varnagel, M.I.D., Vintertid, Stiltje och Cheezekake 69. Köpte även in mig på några samlingsplattor.

Jag insåg tidigt att skivbranschen var på väg mot stupet och beslöt att alla mina bands skivor skulle läggas ut för fri nedladdning på www.secondclasskids.com. Där samlade jag även massor av de band som jag träffat på längs vägen. Sidan innehåller i dags datum minst 100 nedladdningsbara plattor.

Musik kändes strax efter denna period väldigt ointressant. Jag tyckte inte att det släpptes så mycket spännande. Dessutom hade den fysiska skivan mer eller mindre abdikerat till förmån för nätbaserade lösningar. Jag gjorde Spotify-spellistor som jag slentrianmässigt lyssnade på. Landet låg öde...

Men så, tog jag fram min gamla vinylspelare. Och vips kom musikintresset tillbaka. Så nu, i april 2013 förklarar jag secondclasskids.com återupplivat. Steg 1 är börja recensera musik igen. Om jag känner mig själv rätt så lär det inte stanna där.
Om du vill ha något recenserat: Pelle Dahlström Södra järnvägsg. 25 852 37 Sundsvall Sweden

pelle@secondclasskids.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar