tisdag 23 april 2013

Gatans lag - Från fest till arrest


Gatans lag - Från fest till arrest
[CD/LP Kjell hell / PST]

 

Jag är dålig på att skriva hyllningar, men nu tror jag banne mig att det är dags. Gatans lags tidigare plattor har jag tyckt varit fantastiskt bra, så jag måste säga att det var med en viss nervositet som jag slog på skivan. 
 
Så jävla bra!
 
Skivan inleds med titelspåret, Från fest med arrest och när skivan avslutar elva spår senare så kan jag bara konstatera: Gatans lag har gjort det igen! Jag tycker verkligen att detta är ett fullfjärdat album. Såväl textmässigt som musikaliskt tycker jag att de fortsatt på den väg som de visade upp på Boråspolisen blues, vilket innebär rakare texter samt mer och tydligare blåspartier. Helt rätt, enligt min mening.
 
Textmässigt så haglar smällarna - hipsters, Alliansen och polisen får sig alla en känga. Men framför allt så är grundtemat att dricka alkoholhaltiga drycker och hata samhället. Man tycker att teman borde vara uttjatat efter nästan femtio låtar - men icket! Hyllningarna till Norrby IF fortsätter, denna gång med den medryckande refrängen "Jag är så jävla glad att jag är norrbyit - den vackraste plats på våran jord". Huruvida Ikväll, Turister, eller Låt mig stanna tre dagar är skivans starkaste kort kommer jag att tvista om länge. Eller Livet är för kort för sorgliga sånger är nog bäst. Fast också Solen går upp. Men även Norrby soul och Fest till arrest också...
 
Almanackan säger april. Jag säger att årets album redan är här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar