fredag 19 april 2013

Antipati - Quattro stagioni

Antipati - Quattro stagioni
[CD Kjell Hell]


Ursprungligen var Quattro stagioni en temaskiva i det lilla formatet. Fyra låtar som var och en representerade en årstid. I grund och botten gillar jag band som vågar ta steget och göra något eget, fast i detta fall vet jag inte riktigt hur lyckat det är, för väder och vind är inte överdrivet passande till snabbt driven punkrock. Både sommar- och vårlåtarna har alkohol som gemensam nämnare, medan höst- och vinterlåtarna har en en mindre depression som anknytning. Kort och gott verkar Antipati följa punknormen till punkt och pricka - det är fan lättare att vara punk när solen skiner och parkerna grönskar. Jag tycker dock att bästa låten är Vinterhymn som jag tycker har en hög igenkänningsfaktor.

Sedan kommer antipolisen låten A.P.Ä.V. Jag måste direkt säga att trots att låten är otroligt medryckande och trallvänlig så ger jag inte mycket för den. För även om poliskåren har både ett och två ruttna lingon, så legitimerar det inte att refrängen ljuder "alla poliser är våldtäktsmän". Jag kan inte låta bli att fråga: Källa på det?

Jag skulle mycket hellre se att Antipati hade gjort en kopia av Gatans lags Batongarbetare "Boråspolisen ... hårdast i landet / slår dig i ryggen / nitar de svaga / har ingen examen / hejar på Elfsborg / kissar i sängen / här är vårt fel för inget / kan inte supa". Tydligt budskap, men ändå med glimten i ögat.

Men apropå humor, så kommer då Avelstjur som handlar om att prins Daniels enda uppgift är att späda ut kungafamiljens inavel. Mycket roade. Refrängen "Boxer-Robert från Ockelbo - en avelstjur till en risig ko" sitter som en smäck.

Starkaste kortet på skivan är självbetitlade Antipati, vilket är en hyllning, eller kanske snarare ett konstaterande, av skinheadkulturen. Mycket mycket medryckande.

Jag kan dock inte låta bli att tycka att både On repeat och Frågor som rör det allmänna är snäppet vassare än denna. Som jag ovan nämnde så tror jag att huvudanledningen är att temaskivor har en förmåga att bli begränsande.

1 kommentar:

  1. This impartial comparison website helps customers select the most effective out there gambling merchandise matching their wants. We offer high quality promoting services by that includes only established brands of licensed operators in our evaluations. We obtain fee for promoting the brands listed on this page. Please notice that although we endeavor to offer you up-to-date data, we don't evaluate all operators in the marketplace. Sign up 먹튀사이트 먹튀프렌즈 now to get the inside scoop on the most recent bonus presents. Take notice of the bonus code input box before you finalize the deposit.

    SvaraRadera