onsdag 1 maj 2013

Vindicate this – Hard feelings


Vindicate this – Hard feelings
[7” Turist i tillvaron]

Hard feelings dök upp redan 2012, men eftersom jag, i nuläget, har som policy att recensera de plattor som skickas in, så recenserar jag.

Inledningsvis vill jag nämna att sångaren, Papa Franz, tidigare spelade i punkrockakten Mockingbirds som levererade riktigt bra och melodiös allsångspunk. Så det är med den förkunskapen som jag tar mig an Vindicate this.

Tyvärr måste jag säga att i mina öron så låter Vindicate this som ett nedköp från tidigare nämna Mockingbirds. Det driv som Mockingbirds levererade har drastiskt minskat, och jag upplever att det band som låter närmast Vindicate this är det klassiska umeåbandet Guttersnipe. Det rör sig med andra ord om Oi!-punk med en brölande sångare. Ursäkta ordet brölande, men på något sätt känns det som den bästa liknelsen.

Låtmaterial tycker jag är lite splittrat. I låtar som No friend of mine samt Antother set of rule dras tempot upp i låtarna och jag börjar nicka med. Det är helt klart två bra låtar. I låten Always on the same side utspelar sig det motsatta scenariot – låten är seg och jag vill nicka till.

Mitt tips till Vindicate this är att skruva upp tempot samt att skicka med ett texthäfte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar