onsdag 8 maj 2013

secondclasskids.com

Som jag nämnde i det första inlägget så var det faktiskt genom just recensioner och intervjuer som min aktiva del i punkscenen skapades. Då genom fanzinet Fishzine. Sedan blev det som sagt skivbolaget Second class kids Records som gav ut tiotalet plattor.

Därefter kom den period som detta inlägg ska handla om: mp3-åren.

Jag tror att det var runt 2007 - Skivförsäljningen haltade och Spotifity och dess konkurrenter var i bara i startgroparna. Jag beslöt då att lägga ut alla Second class kids-plattor för gratis nedladdning. Jag kollade sedan runt bland de band som jag hade kontakt med om de också var intresserade. Många var det.

Idag finns det över 100 plattor för gratis nedladdning. De andra flesta av dessa finns inte att få tag i via Spotify eller dylikt. Så om du gillar band i stil med Senap, Gatans lag, Nobelkommittén, Cirkus Miramar, Gasman, Heldback, M.I.D eller Misconduct så tycker jag att du ska besöka secondclasskids.com och ladda ned ett gäng låtar.

Punk må göra sig bäst på vinyl, men i brist på det så får ledordet bli tillgänglighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar