torsdag 9 maj 2013

Prins Carl - No mercy for you

Prins Carl - No Mercy
[CD/LP Noise of Sweden]

Sedan Västeråsbandet Bombshell Rocks lade instrumenten på hyllan så antar jag att stadens streetpunkstafettpinne lämnades över till Prins Carl.

Prins Carl spelar snabbt driven streetpunk, som verkligen aldrig, aldrig saktar ned. Det är maxfart hela tiden, vilket jag både ser som något postivt, men som samtidigt blir en belastning i och med att låtarna mer och mer går in i varandra. Det blir som att man lyssnat på en lång låt. Enformighet brukar fungera bra i det korta formatet, men som i detta fall med tolv låtar på 40 minuter blir det lite väl mastigt. Några låtar innehåller dock ett par solon, vilket för ovanlighetens skull livar upp.

Jag gillar dock sångarens grova stämma vilken låter så där lagomt arg och upprörd. Även texterna uppskattas, med teman som arbetarkamp, religiös dubbelmoral samt att bli dissad på krogen. Som väntat är det klassiska punkteman. I och med att låtarna i mångt och mycket liknar varandra, så är det svårt att välja ut en direkt favorit, men valet faller på Jack the Ripper-låten Razorblade - riktigt medryckande.

Det är förresten jäkligt strongt av grabbarna att spela in och mixa albumet själva - och få ut denna kvalité. Imponerande!

Jag ser fram emot nästa utgåva, och lägger en förhoppning om att materialet blivit bredare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar