söndag 5 maj 2013

The Bristles - Bigger than punk

The Bristles - Bigger than punk
[LP Turist i tillvaron / Heptown]


Jag måste erkänna att råpunk inte är någon favoritgenre, och att jag därmed inte är speciellt bevandrad. I detta fall rör det sig om en LP-skiva som skivbolagen Noise of Sweden, Heptown, Switchblade och Turist i tillvaron gått ihop för att finanisera - sådant gillas.

Soundet på plattan tycker jag känns fräsch. Det genremässiga problemen med ljudkvaliteten tycker jag helt lyser med sin frånvaro. Vad som däremot lyser starkt är The Bristles politiska engagemang. Inte nog med att de ger fingret till regeringen, USA och homofober - så skriver de gärna några rader om varje låt för att förklara vad låten handlar om. Jag ser dock inte riktigt poängen till det senare - texterna är inte direkt på en abstrakt nivå med många tolkningsmöjligheter, men låt gå - det viktigaste verkar ju vara att hamra in budskapet. Starkaste kortet är Revolutionen of the rich.

Tyvärr måste jag säga att det långa formatet blir lite för mastigt för mig. Inte för att låtarna inte håller, utan för att jag tycker att råpunk gör sig mest i 10-15 minuter. Jag vill att råpunk ska kännas som en käftsmäll, inte som 50-talet flatnävar i ansiktet.

Omslaget är bland de mesta udda jag sett. Om det är passande eller inte låter jag vara osagt. Jag är uppenbarligen inte rätt person att avgöra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar