lördag 4 maj 2013

Headons - På svenska

Headons - På svenska
[7" EP Rakt åt helvete records]
 
Detta är Headons första skivsläpp på det svenska språket. Eftersom jag inte tagit del av några låtar på engelska så har jag inte mycket att jämföra med. Men vad gör det - Headons är i sina bästa stunder ett riktigt bra band.
 
Skivans överlägset starkaste kort är Allting. Förutom att tempot är maxat så gillar jag verkligen hur det blir växelsång under refrängen. Känslan av att låten går ännu fortare är ett faktum. Låten skulle utan tvekan platsa på ett betydligt mer meriterat punkbands platta utan att göra bort sig. Tyvärr tycker jag inte att de övriga två låtarna, Nej och Sjukdomssäng, håller samma kvalité. För mig duger det inte att man sjunger Nej, nej, nej i refrängen - jag behöver något mer.
 
Texterna har ett gemensamt teman - föraktet mot högerpolitik. Kanske inte så nyskapande, men det är ju inte högerpolitiken heller.
 
Eftersom detta är vårt första möte så kan jag konstatera att potentialen finns, och att egentligen alla förutsättningar finns för att Headons ska vara riktigt, riktigt intressanta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar