söndag 3 augusti 2014

Svintask - Vinstvarning

Format: 7"
Skivbolag: A message to you
Kontakt: Facebook

I slutet av 1900-talet och början av 2000-talet pumpade Svintask ut en hel del släpp; en 7"a, några demos, en cd och en splittsjua. De var väldigt omskrivna i fanzinekretsar. Troligen berodde det på deras ruffiga punkrock med texter som faktiskt stack ut även i punkkretsar. Själv minns jag mest den underbara textraden "Har du någon gång sett mig stå, och ollat någons bil? Kanske tycker du jag är ett skitigt jävla svin!". Så jävla punk?! I alla fall som blev det tyst kring bandet.

Nu har så skabolaget A message to you givit ut en ny sjua med banden. Det sjuka är att jag blir precis lika tagen idag, som jag blev för femton år sedan. Det är ju så jävla rått och charmigt. Det är så jävla punk! Starkast är Cock Sparrer-covern England belongs to me, här översatt till Laholm tillhör mig.

Att ett decennium passerat verkar inte ha påverkat texter, för "du kan ta din fina valfrihet och köra upp den i valfritt hål" säger ganska mycket om nivån. Nä, nu väntar jag på albumet, även om jag tror att Svintask är bäst i det mindre formatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar