onsdag 6 augusti 2014

Dystra Li - En sista chans

Format: Cd
Skivbolag: Eget
Kontakt: Facebook


Jag vet inte om Dystra Li ser sig själva som ett punkband, eller ett rent rockband. Oavsett så ligger plattan En sista chans i just gränslandet mellan punk och rock, rent musikaliskt alltså. Problematiken är att attityden tyvärr snarare ligger åt rockhållet. För säga vad man vill – men rock på svenska är sällan speciellt roande.
Skivan inleds i alla fall starkt med låten Dagen efter. Titeln säger precis vad det handlar om - refränger som beskriver gårdagens fylla och verser där den inte lika trevliga morgondagen går igenom. Klart skön och allsångsvänlig. Låten hade helt klart passat in på en punkplatta.
Men sedan kommer bland det konstigaste jag hört på länge – låten Jag vill ha dig, som trots att det är en rocklåt egentligen ligger i gränslandet till en ren och skär dansbandslåt. Ja, du läste rätt - dansband! Jag blir faktiskt riktigt rädd. Ligger inte min favoritgenre mer än två steg bort från dansbandsgenren? Hemska tanke! Jag skulle inte alls bli förvånad om låten skulle klättra högt på Svensktoppen.
Resten av materialet ligger någonstans där emellan Dagen efter och Jag vill ha dig - ofarlig rock helt enkelt. Inte alls dåligt, bara ointressant.

Dystra Li har potential – men står i ett vägskäl. Ska de spela rock och bli hur tråkiga som helst? Eller ska de spotta i nävarna, justera tuppkammen och resa mittenfingret. Ett viktigt val!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar