måndag 23 september 2013

Intervju - Rännstensorkestern

Rännstensorkestern släpper inom ett par veckor sitt debutalbum, Finns det hopp?, på Second class kids Records. Jag bad Tim att berätta lite om bandet och albumet.

Vilka är ni och vad gör ni när ni inte lirar punkrock?
Vi är fyra killar från Timrå som känt varandra sedan barndom. När vi inte lirar punk så brukar vi dricka öl, vin, sprit och lyssna på punk. Kanske låter lite tråkigt så vi brukar säga för dom som frågar att sysslar vi mycket med jakt, fisk men i synnerhet botanik. Vi spelar warhammer och World of warcraft. Men det största intresset är nog styrkesport. Så i ärlighetens namn tror jag inte vi har några intressen alls.

Berätta om Rännstensorkestern. Vad har ni släppt?
RännstensOrkestern har funnits i snart fyra år. vi har släppt EP:n "III" som var tänkt att bara bli demo. Men Fingered Productions var sugen att ge ut den så vi tog det direkt! Kanske inte den bästa EP:n i världshistorien då vi endast hade repat i två månader när vi spelade in den. Men den har helt klart ljuspunkter och är en naturlig start för oss som band! Ett år efter det så fick vi ett erbjudande av Åke Nilsson på Paviljongen studios om att spela in en helg där gratis, eftersom vi hade legat lågt med låtskrivandet under den perioden så dammade vi av och arrade om en gammal hardcorelåt som ett av våra tidigare projekt hade i lager. Den låten blev "Vila i frid" och gav oss lite hintar om hur fräsigt det kan bli att infoga lite mer känga i musiken. Därefter spelades Tony 2ton in och är hitills bara släppt på "Turist i tillvaron vol 4"

Nu släpps Finns det hopp? - vad finns att förtälja om albumet?
Albumet "Finns det hopp?" är resultatet av lite mer än ett års fokuserat låtskrivande, repande och textförfattande (2011-2012). Skivan började spelas in i september år 2012 och var färdigt i december/januari. Därefter tog mixning och mastring tid på sig och vi fick det färdiga resultatet i Maj. Allting är även denna gång inspelat hos Åke Nilsson i Paviljongen och resultatet är förmodligen det bästa vi åstadkommit hitills. Musikaliskt är "Finns det hopp?" den sorts musik vi vill höra. Stenhårt utan att bli brötigt, samtidigt som det finns mycket själ i musiken.

Berätta särskilt om vilka textteman ni valt att skriva om.
Dom texter jag skrivit talar väldigt ofta för sig själv då dom alltid handlar om styrkesport, warhammer, botanik eller jakt/fiske. Texterna är alltså väldigt bittra, och realistiska. Skivans titel säger ganska mycket om den röda tråden i texterna; näst intill total brist på framtidshopp, samtidigt som man kan ana döende fågelsång i en avlägsen solnedgång.

Hur ser framtidsplanerna ut?
Framtidsplanerna är att spela live, idag har vi två spelningar bokade; den 19:e oktober kommer vi att öppna för Asta kask på Pipeline i Sundsvall och den 9:e november är vi i Örebro och spelar! Samtidigt som vi försöker boka spelningar så jobbar vi på en konceptskiva som kommer heta: "Hatet, Hämnden, Sanningen"

Rännstensorkesters facebook | Second class kids facebook | Rännstensorkestern på Spotify | Second class kids på Spotify

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar