tisdag 10 september 2013

[SCKIDS012] - Rännstensorkestern - Finns det hopp?

Nä, det gick inte att helt hålla sig från skivbranschen, så nu är alltså Second class kids första skivsläpp på ett mer än ettt halvt decennium på g. Bandet heter Rännstensorkestern och kommer från Timrå. Så fort plattan finns ute så kommer den att finnas till salu här på bloggen.

Så här ser i alla fall pressreleasen ut:

RännstensOrkestern släpper nu i september sin första fullängsskiva, "Finns det hopp".
Arbetet med denna skiva har tagit ett år och är nu äntligen slutfört. Rent musikaliskt är "Finns det hopp" en blandning av punkens attityd och attack, och hårdrockens känsla för låtuppbyggnad och spelskicklighet.
Musiken är i stort ett resultat av den uppenbara bristen av nyskapande inom punk och den genuina vilja n att skapa den musik vi själva vill höra.
 
Gruppen har spelat tillsammans i 3 års tid, men har tidigare spelat tillsammans i andra konstellationer. Bandet har förutom denna skiva tidigare släppt en EP och två singlar, varav den ena finns med på Turist i tillvaron vol 4. Bandets fokus har dom senaste två åren legat helt fokuserat på att göra denna skiva, och att lyckas göra den så bra som den förtjänar att göra. Men nu när detta arbete närmar sig sitt definitiva slut så kommer spelningar att bokas för att sprida budskapet.

Skivan släpps som ett samarbete mellan Fingered Records och Second Class Kids Records.
För mer info, bilder eller vad som helst kan Orkestern mailas på prup0@hotmail.com.

Second class kids släpper alltså den fysiska skivan, medan Fingered står för det digitala.

Rännstensorkesters facebook | Second class kids facebook | Rännstensorkestern på Spotify | Second class kids på Spotify

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar