måndag 9 september 2013

Djävulen möblerar om - Universum i en kub

Format: 7"
Skivbolag: Jerry Kobra
Kontakt:
Facebook


Djävulen möblerar om kan verka vara en ny skapelse, och till viss det stämmer det säkert. Men faktum är att Malte från Malte X fortfarande är frontfigur och att soundet, eller egentligen hela upplägget, föga skiljer sig från just Malte X. Det betyder att alla som gillade Malte X:s skitiga punkrock, två fingrar i luften-attityd och karaktäristiska sångröst inte kommer att bli besvikna.

Det som jag ser som problemet är att jag upplever att de två låtar som hamnat på denna vinylbit inte på något sätt ligger i samma klass som det material som Malte X släppte. Låtarna känns, ursäkta uttrycket, intetsägande. Det räcker inte med att sjunga "Gud är ett skämt" för att få mig att sjunga med. Inte heller  hjälper det att A-sidans låt, Universum i en kub, har både ett för lågt tempo och samtidigt måste vara antitesen till en allsångsvänlig refräng. Det som dock gör mig väldigt hoppfull är att jag vet vilket potential som finns - så jag tvivlar inte en sekund på att jag vid nästa möte kommer att jubla!

I övrigt är både bandnamnet och skivomslaget bland de sämsta, någonsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar