torsdag 19 september 2013

Fabriken - Alla felen e nån annans

Format: 7"
Skivbolag: Beat Butchers
Kontakt:
Facebook


Fabriken må låta som en ny stjärna på punkhimlen, men med Curre från Coca Carola som sångare så blir det som ... tja ... Coca Carola.

Detta innebär att precis alla de styrkor som är förknippade med Coca Carola finns där: medryckande melodier, skön sång och en refräng som sätter sig. Men även Cocas svagheter finns kvar i form av texter som, vars målsättning har varit att komma med ett djup, hela tiden tenderar att ligga hårfint från att trilla ned i nonsensträsket. Kanske säger "När jag har dagar som igår / där jag bara slår och slår / Och ingen öppnar min dörr / när jag fryser och skakar hårt" det mesta. Fast det är samtidigt här som Curres styrka ligger, för trots att jag tycker att texterna är banala, så lyckas känslan verkligen förmedlas. I ärlighetens namn vet jag få sångare som verkligen kan sätta fingret på nedstämdheten.

Som gammalt Coca-fan så kan jag dock konstatera att låten Jag snurrar runt är bland de starkaste låtar jag hört, signerat Curre. Att dessutom B-sidan Alla felen e nån annans också är ett riktigt bra spår gör inte saken sämre.

Detta var ju inte helt fel, Coc... förlåt, Fabriken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar