måndag 14 oktober 2013

Misconduct - Blood on our hands

Format: Cd
Skivbolag: Strengh records

Kontakt: Facebook

I hardcore-svängen är det tre band som jag tycker bär fanan högre än andra: Good clean fun, Heldback och just Misconduct. I Misconduct fall kommer kärleken från första gången jag såg dem live. Spelningen var på Augustibuller och skivan No boundaries hade precis nått skivdiskarna. På scenen stod ett extremt samspelt band som bjöd på ett totalt röj och jävlaranamma. Jag minns att jag tyckte att körerna var otroligt proffsiga. Det är inte ofta jag hänger upp mig på körerna – men jag var såld! Att No boundaries fortfarande är en av de bästa plattorna i hardcore-sammanhang gör inte saken sämre.
Efter No boundaries så ville säkert Misconduct följa upp sin succé, men även fast One step closer på intet sätt var ett dåligt album, så upplevde jag att intensiviteten och låtkvaliteten inte var densamma.
Med Blood on our hands tycker jag att Misconduct är tillbaka på samma nivå som de levererade på No boundaries – det är fullt tryck från första till sista sekund. Vänner av melodiös hardcore kommer att uppleva det som julafton – för maken till allsångsvänliga refränger och ösig musik har inte hörts på bra länge. Misconduct leverar, minst sagt. Jag tror att detta kommer att bli en platta som hardcorekidsen och punksen kommer att enas om som en brobyggare.
Genom åren har medlemmarna kommit och gått, med Fredrik Olsson som enda kvarvarande ursprungsmedlem. Dagens sättning verkar mer och mer ha utvecklats till Fredriks soloäventyr: Sång - Fredrik, Bas - Fredrik, Gitarr: Fredrik, skivomslag: Fredrik, medproducent: Fredrik, medmixare: Fredrik, text: Fredrik samt musik: Fredrik. Det ska dock tilläggas att så länge han hanterar sina åttaganden på det sätt han gör så är det inga problem alls.
Textmässigt så har Misconduct flyttat sitt fokus på mänskliga relationer till att mer och mer diskutera den rovdrift som sker av miljön. Jag tycker att alla som tar ställning gör en god sak – och om Misconduct lyckas att få fler att hoppa på tåget, så blir jag lycklig. Texthäftet förgylls dessutom av bilder tagna av Greenpeace-aktivister, vilket ytterliggare betonar skivans tema.
Även fast jag tycker att detta är ett album som håller otroligt hög kvalitet – så har jag bara ett problem: Jag vet att bandet är ännu bättre live!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar