söndag 16 juni 2013

Tear them down - This is mutiny

Format: Mini-Cd
Skivbolag: Plunk records
Kontakt:
Facebook

Under 2011 spelade Tear them down in denna femspårs-minicd som tickar in på strax under tolv minuter. Under den korta tiden tycker jag verkligen att de hinner göra ett stabilt intryck. Själva beskriver de sin musik som energisk punkrock, och jag kan bara hålla med. Generellt upplever jag att de starkaste influenser kommer från de streetpunkvåg som gled över landet för ungefär ett decennium sedan. Det låter verkligen Bombshell rocks och Voice of a generation över materialet.

Det jag ser som bandets styrka är att de trots streetpunkinfluenserna, låter sig inspireras av andra punkgenrer - vilket speciellt visar sig på låten Is it all in my head? där influenserna snarare hämtas från den amerikanska skatepunken med band som No use for a name och Lagwagon. Även låten My revue sticker ut en del med sitt högre driv och skränigare sång.

Under 2013 räknar bandet med att en fullängdare ska komma ut. Jag skulle ljuga om jag sa att inte ser fram emot den. Om bandet fortsätter att leverera punkrock i den här skolan så tror jag att det kan bli en av årets höjdpunkter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar