torsdag 18 september 2014

KKPA - ...Och ut kröp svinen

Format: Mini-Cd
Skivbolag: Eget
Kontakt: Facebook


KKPA är klassiskt punkband som huserade i Skåne kring millenieskiftet. Eller klassiskt och klassiskt - faktum är att bandet bara släppt ett par demos, en mini-cd samt en cd. Men under den tidsperiod som KKPA var aktiva, så var utbudet i trallpunkscenen så undernärd så att varje tillstymmelse till Radioaktiva Räker-influens gjorde att via trallpunksfanatiker jublade. Jag vet inte hur många gånger som bandets självbetitlade mini-cd snurrat i min stereo. Faktum är att materialet håller än idag
Men nu har alltså ett nytt decennium gått, och KKPA har beslutat sig för att återförenas. Jag måste säga att jag blir förvånad varje gång som ett punkband återförenas efter mer än tio år. Vad är det som gör att man åter vill spendera massa tid i replokalen, sova på golv och dricka massa öl? Eller förresten, jag insåg precis att jag svarade på min egen fråga.
I alla fall så ger bandet nu ut en ny platta; mini-cdn ...Och ut kröp svinen. Så hur låter då KKPA nu för tiden? Lite tyngre. Lite argare. Lite ledsnare. Bandet som tidigare plastade på den klämkäckare delen av trallpunksskalan, har nu tagit ett rejält steg mot andra sidan. Kanske är det samhällsklimatet som gjort att bandet inte längre kan sjunga om “döende människor” på någon okänd plats, utan numer anser ser vikten av att betona att Jimmie Åkesson är rasist. Jag måste säga att det är ett lyckat grepp av bandet.
I och med ... Och ut kröp svinen befäster KKPA sin roll som en av trallpunkens förvaltare. Det är fan bland de finaste utmärkelser man kan få!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar